Dotační tituly pro přístav Sedmička Pardubice v roce 2022 pro činnost Přístavu

Dotační tituly pro přístav Sedmička Pardubice v roce 2022 pro činnost Přístavu

 

v roce 2022 byly akce a provoz přístavu podpořeny a spolufinancován z dotačních titulů Pardubického kraje,

i z dotačních titulů města Pardubice Programu podpory volného času

pce_konik

Zhodnocení pořízení vybavení z dotačního programu

Využití dotačního titulu proběhlo ve třech odlišných formách. Významnějším čerpáním bylo pořízení nafukovací lodě typu Baraka. Využití zakoupených lodí bylo hned během letních prázdnin, kdy na putovní tábor odjelo 28 účastníků a nebyl dostatek plastových lodí (ani pozic na přívěsu) pro každého. Nafukovací skladné lodě tak pomohly chybějící kapacity pokrýt. Využití lodi bylo uživateli pochvalně komentováno, protože lodě mají na divoké vodě odlišné jízdní vlastnosti, které je třeba tréninkem osvojit, aby mohla být činnost rozšířena i o splutí divočejších řek, na kterých je užití otevřených lodí méně vhodné.

Druhou formou využití dotačních titulů byla možnost vybavit lodní park nejen co do plavidel, ale i jejich obnova a dovybavení. Konkrétně byly pořízeny nové plachty pro třídové lodě p550, součásti takeláže, bezpečnostní prvky.

A konečně třetí formou využití byl příspěvek na dopravu, kterým bylo možné akce jednak podpořit, zlevnit a zpřístupnit tak vyššímu počtu účastníků.

Přístav tímto děkuje Pardubickému kraji i městu Pardubice za dosavadní přízeň, jakož i podporu volnočasových aktivit mláděže.

            pce_konik

 

You may also like...

Napsat komentář